Borda alatti fájdalom

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Kb. egy hónapja szúró fájdalmat érzek a bal oldali bordám alatt. Székletem rendbe nem véres, nem nyákos naponta rendszeres szinte mindig ugyan abban az időben. Nem fogytam van étvágyam. Közérzetem jó. Labor eredményem rendbe a koleszterint és triglicerin magas, minden egyéb normális. Vastagbél colonoscópián voltam 2010. novemberben az eredmény negatív. Voltam a múlt héten mellkas rtg az is negatív. Nagyon félek nem tudom mi lehet a baj. Szilveszterkor a bal oldalamat megütöttem mikor ráestem a fürdőkádra, de nem találtak törést, arra gondoltunk ez lehet a baj, de sajnos nem.
Egy valamit vettem még észre az utóbbi időben, puffadok. A fájdalmat a bal-borda ív alatt érzem. Gyógyszereim amit szedek: metothyrin, inegy, letvox, concord, halolaj kapszula. 50 éves nő beteg vagyok.
Várom válaszát!
Köszönöm Segítségét!
2011. 02. 16. | 17:40

Kedves Kérdező!
Az, hogy bordatörése nincs, még nem jelenti azt, hogy a sérülés nem okozhatja a szúró jellegű fájdalmat. Véleményem szerint az izmok illetve a bordakosár sérülése okozza panaszát. A puffadás emésztési zavar vagy fokozott levegőnyelés eredménye lehet. Előbbi megoldására pre- és probiotikum kúraszerű használata, utóbbira a levegőnyelés tudatos kerülése (gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezés, megfontolt beszéd, üres nyelések kerülése).

Orvosszakértő 2011. 02. 23. | 08:24
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close