Ég a torkom, mit tegyek?

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!
Még augusztusban a reumatológus felírta nekem az Indometacinum nevű gyógyszert, amit 5 napig szedtem. Utána Voltaren inyekciókat kaptam szintén 5 napig.
A gyógyszert azért hagytam abba, mert émelyegtem, égett a torkom, ami a mai napig sem múlt el. Azóta is szenvedek a gyomor és torokégéstől, többször van teltségérzésem, puffadásom (főleg este). A körzeti orvosom szedeti velem a Controloc 40-et, de szinte semmi javulást nem érzek.
Kérdezem mit tegyek? Keressek egy gasztroenterológust? Bár félek hogy mindjárt gyomortükrözéssel kezdik! Még megjegyzem: 20 évvel ezelőtt műtöttek epekőre. Még soha, semmi problémám nem volt a gyomrommal, nem tudtam, mi az a savasság a gyomorban és a torok táján.
Válaszát köszönöm. Tisztelettel: ...
2010. 11. 17. | 20:16

Kedves Kérdező!
Ha már 3 hónapja fennállnak panaszai, én már indokoltnak látnám a további vizsgálatok elvégzését. A panaszok alapján reflux-betegsége lehet, amit a fent említett gyulladásgátlók súlyosbíthattak. Azonban az, hogy savcsökkentő mellett nem javult az állapota, mindenképp további diagnosztikus ténykedésre ad okot.

Orvosszakértő 2010. 11. 20. | 18:36
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close