Emésztőszervi panaszok

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Tanácstalan vagyok, ugyanis minden étkezés után 3-4 órával böfögés fog el, ami gyakran csuklásba fordul. A jobb oldalamon a bordáim alatt fájdalmat érzek, állandó a diszkomfort. Többször jártam szakembernél, az ultrahang, a gyomorröntgen, a vastagbéltükrözés nem mutatott ki rendellenességet.
164 cm vagyok, 56 kiló, nem iszom kávét, szénsavas italokat. Mérsékelt stressznek vagyok kitéve.
Megpróbáltam kizárni az étkezésemből a cukrot, a zsírt. Sok gyümölcsöt eszem, de csak reggel, szinte éhgyomorra. Változó korban vagyok, a tüneteim évekkel ezelőtt kezdődtek, de egyre fokozódnak.
Parlagfű allergiás vagyok, de egy intenzív deszentibilációs kúra után már szinte nincs is szükségem allergia ellenes szerre, azonban a gyomrom azóta sokkal rosszabb.
Családorvosom szerint a candida ötlet teljesen elvetendő.
Tulajdonképpeni problémám azonban az éjszakai pihenéssel van, mert kb. 4 órai alvás után hőhullámot követő böfögésrohamra ébredek, és nem tudom kipihenni magam. Napközben csak néha önt el a forróság, de csak akkor, ha böfögni kell. Szélgörcseim is vannak.
Kérem segítsenek, kihez forduljak, milyen vizsgálat lenne szükséges!
2011. 06. 10. | 15:37

Kedves Kérdező!
Feltehetőleg reflux betegsége van a túlzott sav és/vagy epe visszafolyás miatt. Gyomortükrözésre lenne szükség, azt követően pedig ún. protonpumpagátló (pl. pantoprazol, lansoprazol, esomeprazol)+ prokinetikum (pl. domperidon) kipróbálására. Ezt kiegészítheti Anaflat szedésével.

Orvosszakértő 2011. 06. 13. | 21:17
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close