Emésztőszervi probléma

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor Úr/Nő

Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet az oka annak, hogy evés után szinte azonnal érzek nyomásszerű nem is fájdalom olyan nagyon kellemetlen érzést. Egy ideig elmúlt, mikor csak szinte salátát vagy egyszerű ételeket ettem. Majd egyszer csak minden előzmény nélkül újra előjött. Nem hagy aludni rettenetesen rossz. Nem fáj, ahogy írtam hanem egy kellemetlen nyomás van a gyomor környékén. Sokat böfögök. És néha hangosan kutymorog a gyomrom.
Nem tudom hova forduljak. És milyen vizsgálatot kérjek. Azt észre vettem, hogy a tej és tejtermékek nem tesznek jót. Néhány napja spenótot ettem ami tejszines volt. Rögtön éreztem a nyomást. Már jó néhány napja nem eszek semmi tejest mégsem jön rendbe.
Előre is köszönöm. Egy 25 éves. Minden féle káros szenvedélytől mentes nő.
2012. 02. 11. | 15:43

Kedves Kérdező!
A tejes ételektől fokozódó panasz laktóz-intoleranciára utal, ezt H2 kilégzési teszt segítségével lehet igazolni. A fokozott böfögés és a felhasi diszkomfort-érzés jó eséllyel a fokozott levegőnyelés eredménye. Javaslom, egyen gyakran, rendszeresen, nyugodtan, egyszerre keveset, figyeljen tudatosan a levegőnyelés kerülésére beszéd, evés, ivás közben.

Orvosszakértő 2012. 02. 13. | 15:15
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close