Harántrés alakú deformált méhszáj

Orvos válaszol rovat
Üdvözlöm!

A kérdésem, hogy a nőgyógyászom ezt a diagnózist állította fel, és igazán nem vagyok biztos abban, hogy mi is ez és kell e vele valójában foglalkozni, mert annyi elképzelést olvastam már vele kapcsolatban, hogy zsong a fejem.

A méhnyak erosiója és ectropionja
Kolposcopia: látótérnyi cervicalizáció, és harántrés alakú deformált méhszáj.

Mint kiderült anyukámtól örököltem. Neki gondot okozott a szülésnél. 4-ik hónapban összekellet varrni a méhszájat. Állandó folyásom van. Kétszer volt rettenetes hüvely gyulladásom (Gomba talán). Szóval nem tudom, mit érdemes. Felírt megint egy kúpot. Vmi Phantenolos, de sehol nem csinálják meg a gyógyszertárban, mert nincsen már november óta sehol.

25 éves, gyermektelen nő.
2012. 04. 16. | 22:11

Kedves Kérdező!

A méhszáj említett hibája jelentéktelen, csak azt jelenti, hogy a nyacsatorna hengerháma, ami váladékot termelő mirigyhám, kimászott a méhszáj hüvelyi felszínére és ott szemmel nézve nedvező, vörösebb terület, helytelen népies elnevezéssel méhszájseb. Semmi jelentősége nincs sem ennek; sem az alakilag szélesebb külsőméhszáj nyílásának. Hangsúlyozom, hogy édesanyja terhes korú méhszájzáró műtéte egészen más okból volt annak idején szükséges.Hüvelyi fertőzést bárki bármikor kaphat, ennek sincs összefüggése méhszájával, legfeljebb az említett többletváladék könnyebben vonz kórokozókat. Ne foglalkozzon bagatell méhszájsebével, de jót tenne hetente kétszer vagy tejsavoldatos öblítés, vagy tejsavtartalmú hüvelykúp heti kétszeri hosszútávú felhelyezése.

Orvosszakértő 2012. 04. 18. | 22:42
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close