Reflux 3hetes kortól

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Refluxos gyermekem van?!

3 hetes korában derült fény gastro-oesophagealis reflux betegségre. 1éves koráig Cordinx kezelésben részesült. 2002-ben és 2006. 05 hóban adenotómia történt. 2006. 07. hónapban újra elvittem gasztroenterológiára mert felmerült, hogy nem nőtte ki. Losec-et javasoltak, melyet pár hét után elhagytam (háziorvosunk nem értett egyet a Losec-kel). Aloe Vera gél kapott. Majd 2007. 06 hóban kontrollra vittem egy másik orvoshoz (elköltöztünk másik városba) ott Moltiliumot kapott amiről szintén megoszlottak a vélemények, tehát maradtunk a gélnél, ill. továbbra is figyeltünk a diétára és az ágya is meg lett emelve.
Tudnia kell, hogy kb. hetente kétszer 2szer később ritkábban fordult elő, hogy némi sav vissza jött, problémát nem okozott, úgy értem, hogy pár korty víz után minden rendben volt. Alkalmanként kisebb hasfájás. Az Aloe Vera gél valahol 2008 körül elmaradt.
Viszont 2007 óta gyermekem allergiás asztmás amire 1 hónapja Lertazint kap ( korábban xizált és aeriust szedett) és Flixotide ill. Buventol Easyhaler-t.
A minap viszont délután fájt a hasa gyomor tájékon majd estére elmúlt, de helyette lefekvéskor vissza jött a sav méghozzá csípősen, fájdalmasan az ügyeleten Quamatel minit adtak.

Szeretném kivizsgáltatni, de nem tudom hol kezdjem. Összezavarodtam. A rendeléseken felírnak valamit, de nem magyarázzák el mi az és miért azt. A Moltiliumról azt mondta egy ismerős orvos, hogy savlekötő most meg az ügyeleten, hogy mozgékonyságot segíti. Mi az igazság? Sohasem volt kivizsgálva, hogy valóban sok e a sava, mert azt mondták a vizsgálat kellemetlen. Egyáltalán különválasztható e, hogy a sok sav vagy a gyenge záróizom miatt van e valakinek refluxa?
Olvastam a neten, hogy a reflux tünet és nem maga a betegség,( lehet mögötte akár étel allergia) mi az igazság? Ismeri e a Voll féle módszert? Mit javasol hova forduljak?

2011. 07. 02. | 22:01

Kedves Kérdező!
Visszatérő savas felböfögés, refluxos panaszok miatt részletes gyermek-gasztroenterológiai szakvizsgálat javasolt! Jó tudni, hogy gyakori refluxos panaszok és léguti fulladás egymással kapcsolatban állhatnak! A Voll-féle elektro-akkupunktúrás módszert a reflux-betegség terápiás leirata nem tartalmazza!

Orvosszakértő 2011. 07. 11. | 10:48
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close