Reflux gyógyszerek

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Tisztelettel szeretném felsorolni gyógyszereimet, mert két hónapja reflux betegséggel is kezelnek de nagyon úgy érzem, hogy nem eléggé eredményes. Gyomortükrözés megvolt, rendben. Az alvás csak egy-két Frontin 25-őssel megy. Párnám magasított. És 67 éves vagyok, soha nem dohányoztam és nem italoztam. Tehát a gyógyszereim a gyomorsavra, volt a Venter, de most napi egy Ezomeprazol sandoz40 és néha egy Mezym 10000. Egyébb gyógyszerek: Euthyrox75, Tervalon50, Amlozek50, Atrombin75. És ami érdekes még, hogy elmultak azok az elején történő fulladásos ébredések, de égő, néha remegtető érzéseim még mindig idegességet okoznak. Nem- e ezek a gyógyszerek valamelyike, mint volt az Asasantin amit leváltottak, okoznak még kellemetlenséget? Jól vannak-e "párosítva" a gyógyszereim?
2011. 05. 01. | 11:02

Kedves Kérdező!
A felsorolt gyógyszerek feltehetőleg szükségesek Önnek, ezek közül elsősorban az Atrombin 75 az, ami okozhat gyomorpanaszt, de nem elhagyható, ezért – ha panaszai javultak, de nem szűntek még meg – átmenetileg (1-2 hétig) szedjen az Esomeprazol 40-ből reggel és este, étkezés előtt 1 órával 1 tablettát. Ha panaszai megszűnnek, a gyógyszer dózisa csökkenthető.

Orvosszakértő 2011. 05. 03. | 14:49
Hozzászólások 1
Lázár Lajos 2011. 05. 21. | 09:31
Ha megengednek egy hozzászólást. Közel öt évig szenvedtem a gyomorsavtól. Három évig szedtem refluxtól aminek a mellékhatásai jelentkeztek! Majd két évig szedtem esomeprazolt, azzal semmi baj nem volt, azon kívül, hogy gyógyszer, és drága! Sokáig kerestem a természetes gyógymódot, míg megtaláltam gyöngy nevezetű készítményt! (Hajdinamag őrlemény) Azóta ezt használom, és Istenek hála nincsenek kellemetlen tünetek, és ha igen beveszek 3, 4, 5 gyöngyöt, és kész! Nem szeretnék reklámot csinálni senkinek, de ez tényleg használ! Egészségfarm.hu oldalon lehet kapni. Bocsánat, de nem tudom másképpen leírni, hogy hol lehet kapni!
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close