Száraz köhögés kivizsgálása

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Azzal kapcsolatosan szeretnék választ kapni,hogy már négy hónapja csúnyán,mélyen, szárazan köhögök.Az első 3 héten erős hányingerem volt,ami mára elmúlt,de továbbra is köhögök.Eddig néhányszor előfordult,hogy az erős köhögés hatására slejmot hánytam,mára ez is megszűnt,de mindig úgy érzem mintha a torkomban gombóc lenne.Az ugató köhögés a legrosszabb,ami néha öklendezéssel is párosul.Most oxigénnel dúsított lúgosító vizet fogyasztok,és savlekötőt kaptam. Rendszeresen szedek vérnyomáscsökkentőt,amit mától kértem, hogy valamilyen másik fajtára cseréljünk,hátha ez okozza a problémát,mert a mellékhatásoknál a
köhögés is szerepel.Kb.1 éve lesz hogy felírták a vérnyomás csökkentőt.Eddig köhögés csillapítóval,savlekötővel,köptetővel,calcium injekcióval/szájon át /asztmát fulladásra felírt gyógykezeléssel,antibiotikummal próbáltak kezelni,sajnos sikertelenül.Szeretném megkérdezni,hogy hasi vagy nyelőcső ultrahanggal közelebb kerülhetnék-e a probléma okozójának kiderítéséhez?
2011. 05. 20. | 10:21

Kedves Kérdező!
Az első lépés a fül-orr-gégészeti szakvizsgálat és a tüdőgyógyászati vizsgálat. Legyen allergia vizsgálat és légzésfunkció. Amennyiben a helyi okot ki lehet zárni jön szóba a reflux. Első lépésben nem javasolnék tükrözést emiatt. Addig is kerülje a szénsavas italokat, egyszerű szénhidrátot, legyen napi 5 étkezés. Mozogjon minden nap legalább fél órát (séta). Jegyezze fel a köhögés idejét, mire jelentkezik és mire szűnik. Ezen információkkal keresse fel a tüdőgyógyászt.

Orvosszakértő 2011. 05. 23. | 23:03
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close