Különös köhögés, reflux?

Orvos válaszol rovat
Kedves Doktornő/Úr!
Nagyon régóta köhögök, kisebb nagyobb kihagyásokkal száraz, erőltetett köhögés formájában. Voltam kb. 3 éve gyomortükrözésen, állítólag minden rendben volt, habár úgy veszem észre, hogy a köhögés ezután jelentkezett intenzívebben. Jártam tüdőgyógyásznál. Ő krónikus hörgőgyulladást diagnosztizált, és kétféle antibiotikumot kaptam. Doxychiclin és Suprax. Ideig óráig jó volt. Aztán visszamentem ellenőrzésre, és kaptam Alvesco sprayt .Ma jártam fül-orr-gégészeten. Ott azt mondták, hogy reflux irányába kérjek vizsgálatot. Gastrooesoph, reflux, ez van az ambuláns kezelőlapomon. Ez újbóli tükrözést jelent? Nem tudom mitévő legyek, már szégyenlem is meg nem is jó, hogy én sokszor jobban köhögök, mint az a beteg, aki tanácsért jön a patikába.
2011. 09. 28. | 13:45

Kedves Kérdező!
A gyomortükrözés megtörtént, ami a reflux jeleit látta volna, bár 3 év eltelt. Mindenképpen kell egy allergológiai vizsgálat. Addig is kerülje a szénsavas italokat, egyszerű szénhidrát arányát csökkentse az étkezések során. Alkohol- és dohányzási tilalom. Minden nap mozogjon legalább fél órát.
Legyen meg az allergológiai vizsgálat és utána keresse fel a gasztroenterológiai szakrendelést egy ellenőrzésre. Itt mondják meg a tünetek és a vizsgálat tükrében kell-e újabb gyomortükrözés.

Orvosszakértő 2011. 09. 30. | 13:32
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close