Reflux diéta

A reflux diéta lényege, hogy könnyen emészthető, pépes ételeket együnk. Kiváló választás a müzli. Mit ehetünk még?

Nem ismert pontosan a reflux betegség előidéző oka. Megelőzni nem lehet, de a szövődmények ellen lehet védekezni, valamin életmódunk módosításával csökkenteni lehet a gyomorégés kiújulásának gyakoriságát.

Ennek elérésében hatékonyak lehetnek az olyan ételek, amelyek emésztése nem jár nehézséggel, illetve pépes állagúak, például a főzelékek, a joghurtok, a krémlevesek. Kiváló választást jelentenek a gabonapelyhek, a különféle ízesítés nélküli joghurt és kefir termékek, amelyek élőflórát is tartalmaznak, illetve azok a tejek, amelyek nem állati eredetűek. Mind a kefir, mind a joghurt és a tej jó párosítás kétszersülttel, illetve korpás keksszel.

A napi több kisebb étkezés segítségével elősegíthetjük, hogy rövidebb ideig tartson az az időtartam, amíg az üres gyomor irritációja előfordulhat a sav miatt. Ez nemcsak testsúlyunk féken tartása miatt szükséges, hanem azért is érdemes rá figyelni, mert megakadályozható, hogy a nagy adag étel miatt nagyobb mennyiségű sav termelődjön.

A keményítőt és fehérjét tartalmazó ételek megfelelően képesek megkötni a gyomorsavat, ezért célszerű, ha az étrendben szerepelnek zöldségek, főzelékek, a burgonya és a rizs, valamint a tésztafélék, a kenyérfélék és állati fehérjék.


close