Hasgörcs rossz étrend miatt?

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor úr/nő!
Lassan egy éve, hogy 2-3 hetente (mindig csak hétvégén, a reggeli után) elképesztő hasgörcs kíséretében (közvetlen a köldök alatti „hashurkában” jelentkezik) székelek. Úgy érzem, mintha el akarnék ájulni (még soha nem ájultam el életemben), hideg veríték ver ki. Mindemellett pedig még hányok is - hol többet, hol kevesebbet.
Néhány szó magamról: 48 éves, 180 cm magas, 62 kg testsúlyú nő vagyok, akit 10 éve epekővel műtöttek (laparoszkóp). Kb. 20 éve a fő étkezésem a reggeli, 13 óra körül egy szelet süteményt eszek, 17 óra körül pedig főtt ételt. ... és ez a másik problémám. Bármilyen főtt ételt eszek, utána több órára igen szelessé válok.
Válaszát előre is köszönöm!
2010. 11. 28. | 16:17

Kedves Kérdező!
A táplálkozásban kell keresni az okot. Vezessen étkezési naplót és nézze meg, hogy mi az ami csak hétvégén történik. Alkalmazzon pro- és prebiotikus kúrát. Kerülje a szénsavas, cukrozott italokat, péksüteményeket. Az ebéd, mivel csak szénhidrátból áll, nem jó választás. Kérje táplálkozási tanácsadó segítségét, mivel nem szervi eltérés okozhatja a panaszokat.

Orvosszakértő 2010. 12. 02. | 09:27
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close