Reflux panaszok

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Kérdésem: Több mint fél éve nagyon ég a nyelőcsövem, mellkasom. Hónapokig "kivárás"-ként telt az idő, valami vírusra gyanakodtak. A gégész pár hónap után javasolta - refluxra gyanakodva - Refluxon szedését. Nem igazán használt, áttértünk a Rabyprex-re, amit már kb. 5 hónapja szedek. A panaszok teljesen nem múltak el, sőt, szinte ugyanúgy megvannak. Szinte állandóan vörös-gyulladt a torkom és ég a mellkasom. Kimondottan a gyomrom nem fáj. Visszamentem a gastroenterológiára, tükrözésre. A lelet: nyelőcső distalis részén Schatzky gyűrű, felette néhány apró erosio, a corpöus, antrum pylorus és duodenum ép.
Ez volt ráírva a leletre, valamint hogy testsúlycsökkentés,diéta, 2x1 20 mg-os Rabyprex szedése javasolt. Semmi mást nem mondott az orvos. Interneten sokat olvastam a betegségről, igyekszem betartani az előírásokat. Utánanéztem a leletnek is, ha jól értelmeztem, nyelőcsőszűkület jelent, a felmaródás egyértelmű. Szeretném megkérdezni az Ön véleményét a fentiekről.
2011. 05. 11. | 08:28

Kedves Kérdező!
Javasolt lenne még a gyógyszeres kezelés mellett a testsúly optimalizálása, és a diéta, önmagában a gyógyszeres kezelés nem elég a gyógyuláshoz, feltétlenül szükséges a dohányzási, alkohol-, tea- és kávéfogyasztási tilalom, rendszeres testmozgás. Prokinetikum szedése (pl. domperidon hatóanyagú)is jó lehet, kérje meg háziorvosát, hogy írja fel, savlekötőt recept nélkül vásárolhat a patikában.

Orvosszakértő 2011. 05. 12. | 13:02
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close